Bloeddrukmeting

bloeddruk meting dierenkliniek
bloeddruk meting dierenkliniek

Bloeddrukmeting

Bij oudere honden of katten zien we regelmatig een  te hoge bloeddruk. Heel soms hebben we te maken met een lage bloeddruk.

Verschillende aandoeningen kunnen een  invloed hebben op de bloeddruk bij uw huisdier. Bijvoorbeeld suikerziekte, een te snel werkende schildklier, nierfalen en/of hartaandoeningen. Ook eventuele medicatie (zoals vochtafdrijvers) kunnen invloed hebben op de bloeddruk. Daarom is het belangrijk om regelmatig de bloeddruk te meten.

Bij een bloeddrukmeting zetten we u met uw hond of kat apart in een kamer om eventuele stress te verminderen.  Na 5-10 minuten komt een Paraveterinair de bloeddruk meten. Hierbij wordt er een cuff (bandje) rond de staartbasis geplaatst. Deze cuff wordt een aantal keer opgepompt en zo wordt de bloeddruk gemeten. Bij deze metingen houden we rekening met het “witte jassen effect” (eventuele stress doordat uw huisdier bij de kliniek is). Aan de hand van de waardes van de bloeddruk wordt gekeken of verder onderzoek of behandeling van een hoge of lage bloeddruk nodig is.