Vaccinatie kat

Wanneer uw kat vaccineren?

Om uw kat te beschermen tegen besmettelijke ziektes, raden wij u aan om uw kat te laten inenten. Bij Dierenkliniek Breda wordt elk jaar een algemene gezondheidscontrole bij uw kat gedaan en dan kijken we welke vaccinaties uw kat nodig heeft. We vaccineren dus op maat.

  • De basisvaccinatie van een kat bestaat uit 2 entingen, namelijk op 9 en 12 weken leeftijd tegen kattenziekte en niesziekte.
  • Als uw kat 1 jaar oud wordt, moet hij of zij weer gevaccineerd worden.
  • Daarna volgt elk jaar een vaccinatie op maat.

kat behandeling

Behandelkamers

De behandelkamers bij dierenkliniek Breda zijn modern en ruim.

Spreekkamer Dierenkliniek Breda

Onze dierenartsen nemen de tijd voor uw huisdier om op deze manier een juiste diagnose te stellen en de vragen van u als eigenaar te beantwoorden.

Welke vaccinaties krijgt uw kat?

Hieronder ziet u de verschillende ziektes waartegen u uw kat kan beschermen:

Panleucopenie virus of kattenziekte: vaccinatie om de drie jaar na de basisentingen
Dit is een besmettelijk virus en is vergelijkbaar met het Caniene Parvovirus bij honden. Kittens kunnen in de baarmoeder al besmet worden. Kittens jonger dan zes maanden zijn het meest vatbaar voor de ziekte, maar ook volwassen katten kunnen de ziekte krijgen. Kattenziekte heeft meestal een fataal verloop. De katten zijn lusteloos, eten niet, hebben koorts en bloederige (tot zwarte) diarree. Tegen kattenziekte wordt geënt op 9 en 12 weken leeftijd en op de leeftijd van 1 jaar. Daarna wordt de enting tegen kattenziekte elke drie jaar herhaald.

Niesziekte: vaccinatie elk jaar na de basisentingen.
Niesziekte is een verzamelnaam voor een aantal virusinfecties van de bovenste luchtwegen bij de kat. We kunnen vaccineren tegen het feliene calicivirus en het feliene herpesvirus. Beide virussen veroorzaken niezen, neus – en ooguitvloei, koorts, lusteloosheid en minder tot geen eetlust. Het calicivirus kan ook blaasjes en zweertjes in de mond en tussen de teentjes veroorzaken. Jonge katten kunnen hier zelfs aan overlijden. Niesziekte zit in het vaccin dat op 9 en 12 weken wordt gegeven en in de grote cocktail dat op 1 jaar wordt toegediend. Daarna wordt het vaccin tegen de niesziekte jaarlijks herhaald.

Hondsdolheid of Rabiës: vaccinatie om de 3 jaar, bij reizen naar het buitenland.
Hondsdolheid is een ziekte met dodelijke afloop voor alle dieren en mensen die ermee besmet worden. Door strikte enting komt de ziekte in Nederland niet meer voor. Als uw kat mee naar het buitenland gaat MOET u uw kat 3 weken voor vertrek laten enten tegen Rabiës. Ook katten die vanuit het buitenland in Nederland komen moeten gevaccineerd zijn tegen Rabiës. Import of export van kittens is pas toegestaan vanaf een leeftijd van 15 weken. De kittens mogen namelijk pas op een leeftijd van 3 maanden worden gevaccineerd tegen Rabiës. Na drie weken geeft het vaccin effectieve bescherming en mogen de dieren over de grens vervoerd worden.

Tarieven vaccinatie kat

Kattenziekte en niesziekte *€ 16,90
Niesziekte *€ 15,95
Bordetella neusenting * € 17,95
Rabiës *€ 26,85
Consult vaccinatie€ 32,95
* exclusief consult vaccinatie

Vanaf €16,90 excl. consult

NSpoeddienst NDeskundig NExpertise in verschillende disciplines

katten behandelingen