Euthanasie kat

Wanneer voor euthanasie kiezen?

Als uw kat ernstig ziek is of geen goede levenskwaliteit meer heeft, is het soms het beste om uw kat te laten inslapen. Het is natuurlijk een hele moeilijke beslissing en het is erg verdrietig om afscheid te moeten nemen van uw huisdier dat al lange tijd een deel uitmaakt van uw gezin.

Hoe gebeurt een euthanasie?

  • Indien u ervoor kiest om uw kat op de Dierenkliniek in te laten slapen, brengen wij u bij aankomst op de kliniek naar een aparte kamer.
  • Na overleg met de dierenarts krijgt uw kat een prikje onder de huid. Hierdoor zal uw kat licht verdoofd zijn.
  • Als uw kat slaapt wordt er een overdosis slaapmiddel in de buikholte gespoten. Hier voelt uw kat niets meer van. Dit slaapmiddel wordt langzaam opgenomen in de bloedbaan. Het hart gaat trager kloppen en stopt uiteindelijk. Uw kat valt dus in een diepe slaap en zal geleidelijk aan overlijden.

kat euthansie breda

Waar gebeurt een euthanasie?

Een euthanasie gebeurt vaak op de Dierenkliniek. Sommige eigenaars willen hun kat liever niet meer verplaatsen of hun kat laten inslapen in de huiselijke omgeving. Dit is uiteraard ook mogelijk. U kunt dan een afspraak maken zodat de dierenarts op huisbezoek komt.

Spreekkamer Dierenkliniek Breda

Wat gebeurt er na de euthanasie?

  • Na de euthanasie kunt u ervoor kiezen om uw kat apart of gezamenlijk te laten cremeren of te laten begraven. U kunt uw kat zelf gaan brengen naar het crematorium of u kunt uw kat op de Dierenkliniek laten ophalen. Het personeel van het crematorium zal telefonisch contact met u opnemen zodat u eventueel nog kan kiezen om afscheid te nemen en u kunt bespreken wat u nadien met de as wil, bijvoorbeeld de urn mee naar huis nemen.
  • U kunt er ook voor kiezen om uw kat op de kliniek te laten voor destructie. Uw kat wordt dan opgehaald samen met andere overleden dieren.

Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neem gerust contact met ons op.

Tarief euthanasie kat

Euthanasie kat vanaf **€ 79,95*

*Het tarief wordt bepaald naargelang gewicht. Indien u een kostenindicatie wenst kunt u telefonisch contact met ons opnemen.
**Als u bij ons een afspraak maakt voor euthanasie, zal de dierenarts uw kat onderzoeken en beoordelen of het ethisch verantwoord is om uw kat te laten inslapen.

Vanaf €79,95  excl. consult

NSpoeddienst NDeskundig NExpertise in verschillende disciplines

katten behandelingen