Uw kat laten inslapen

Wanneer voor euthanasie kiezen?

Als uw kat ernstig ziek is of geen goede levenskwaliteit meer heeft, is het soms het beste om uw kat te laten inslapen. Het is natuurlijk een hele moeilijke beslissing en het is erg verdrietig om afscheid te moeten nemen van uw huisdier dat al lange tijd een deel uitmaakt van uw gezin.

Hoe gebeurt een euthanasie?

  • Als u een afspraak heeft voor euthanasie, brengen wij u bij aankomst op de kliniek naar een aparte kamer.

  • Na overleg met de dierenarts krijgt uw kat een prikje onder de huid. Hierdoor zal uw kat in slaap vallen.

  • Als uw kat slaapt wordt er een overdosis slaapmiddel in de buikholte gespoten. Hier voelt uw kat niets meer van. Dit slaapmiddel wordt langzaam opgenomen in de bloedbaan. Het hart gaat trager kloppen en stopt uiteindelijk. Uw kat valt dus in een diepe slaap en zal geleidelijk aan overlijden.

Als u bij ons een afspraak maakt voor euthanasie, zal de dierenarts uw kat onderzoeken en beoordelen of het ethisch verantwoord is om uw kat te laten inslapen.

Algemene informatie euthanasie

Waar gebeurt een euthanasie?

Een euthanasie gebeurt normaal gesproken op de kliniek. Sommige eigenaren willen hun kat liever niet meer verplaatsen of hun kat laten inslapen in huiselijke omgeving. Dit is uiteraard ook mogelijk. U kunt dan een afspraak maken zodat de dierenarts indien mogelijk op huisbezoek komt.

Wat gebeurt er na de euthanasie?

  • Na de euthanasie kunt u ervoor kiezen om uw kat apart of gezamenlijk te laten cremeren of te laten begraven. U kunt uw kat zelf gaan brengen naar het crematorium of u kunt uw kat op de Dierenkliniek laten ophalen. Het personeel van het crematorium zal telefonisch contact met u opnemen zodat u eventueel nog kan kiezen om afscheid te nemen en u kunt bespreken wat u nadien met de as wil, bijvoorbeeld de urn mee naar huis nemen.

  • U kunt er ook voor kiezen om uw kat op de kliniek te laten voor destructie. Uw kat wordt dan opgehaald samen met andere overleden dieren.

Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neem gerust contact met ons op.

Adres
Van de Reijtstraat 21
4814 NE Breda
Route
Openingstijden
Ma t/m vr: 8:00 - 19:00 uur
Zaterdag: 8:00 - 12:00 uur

Ons team

Dierenkliniek Breda heeft een enthousiast team van dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar staan. Zij zijn zeer toegewijd en ervaren op hun vakgebied. Bij Dierenkliniek in Breda staat de aandacht voor uw dier centraal.

Dierenkliniek Breda team

Wat vinden baasjes van onze kliniek?


Gemiddelde waardering: 4,7