Vlooien en tekenseizoen

De vogels fluiten en de bomen staan in bloei, het warmere weer is een feit. Niet alleen de meeste mensen, maar ook vlooien en teken kijken uit naar dit moment.

Wist je dat teken al actief zijn vanaf 7°C? Dat is de reden dat er wordt geadviseerd om huisdieren te beschermen van maart tot en met november.
En wist je dat onbeschermde honden en katten teken levend mee naar huis kunnen nemen? Ook vlooien hebben vrij spel onder de juiste omstandigheden. Als je huisdier eenmaal vlooien heeft, duurt het 2 tot 3 maanden om er weer vanaf te komen. Preventieve bescherming is daarom niet alleen van belang voor je huisdier, maar ook voor jezelf en je omgeving!

Natuurlijk wil je vlooien en teken bij je dier en in je huis voorkomen, maar dat moet ook weer niet te veel tijd kosten. Je hebt immers wel wat beters te doen: de barbecue aan, struinen door de duinen, wandelen tot de avondzon ondergaat.

Maar wist je dat je als katten- of hondeneigenaar maar liefst 1,5 keer meer kans op een tekenbeet loopt? Je hond of kat kan bijvoorbeeld een teek mee naar huis nemen. In huis kan de teek weer op zoek gaan naar een nieuwe gastheer…misschien ben jij dat wel! Preventieve bescherming tegen teken is dan ook een kwestie van dierwelzijn en volksgezondheid.

Waarom de dierenarts een beter alternatief is dan Google

Bij het zoeken op Internet word je overspoeld door informatie en zoekresultaten. Veel van deze informatie is vaak niet geverifieerd en werkt daarom tegenstrijdig. Vlooien- en tekenproducten zijn bijvoorbeeld op veel plekken verkrijgbaar, maar voor het beste advies ga je naar je dierenarts.

– Je dierenarts weet het meest over diergeneesmiddelen en de werking ervan.

– Je dierenarts kan de gezondheid van je dier het best beoordelen.

– Je dierenarts kan een persoonlijk advies geven op basis van je thuissituatie.

– Je dierenarts beschikt over innovatieve, langwerkende middelen.

Kortom: staar je niet blind op Google zoekresultaten, ga naar je dierenarts voor het beste advies!

 

Bij Dierenkliniek Breda beschikken we over een uitgebreid assortiment aan vlooien- en tekenproducten.