Functie: Paraveterinair, ISFM Cat Advocate
> Petra is al ruim 25 jaar paraveterinair, het zit haar dan ook in het bloed.

Zij heeft al haar energie gestopt in het leren en begrijpen van het kattengedrag. Zij is als een van de weinigen in Nederland een erkend RVN (Registered Veterinary Nurse), ofwel een geregistreerd veterinair verpleegkundige. Hier heeft zij in 2014 opnieuw examen voor moeten doen toen zij woonachtig was in het Verenigd Koninkrijk.

In Engeland heeft zij ertoe bijgedragen een gemengde praktijk katvriendelijk te maken waarvoor de Bronzen standaard werd verkregen. In Nederland heeft zij de afgelopen jaren ervoor kunnen zorgen dat onze praktijk zelfs de Gouden standaard Cat Friendly Clinic heeft bereikt. Zij is onze katten advocaat en ziet erop toe dat alles binnen de praktijk volgens de ISFM-regels  (International Society for Feline Medicine) wordt nageleefd.
Ook adviseert zij cliënten over het gedrag van hun katten en organiseert zij twee maal per jaar een welbezochte katteninformatie-avond. Sindskort heeft zij een eigen podcast over kattengedrag, kortom ze kan er geen genoeg van krijgen!

Buiten dit aspect van het vak heeft de intensieve verzorging van onze patiënten in de opname en anesthesie ook al haar aandacht.