Ontvlooien kat

Hoe behandelen tegen vlooien en teken?

  • Vlooien en teken zijn te bestrijden door middel van halsbanden, spot-ons (druppels in de nek) en tabletten.
  • De behandeling dient, afhankelijk van het middel, maandelijks of elke drie tot zes maanden te worden herhaald. Een goede vlooienbestrijding pakt volwassen vlooien, eitjes en larven aan. Niet alle producten werken even goed, vraag daarom advies bij Dierenkliniek Breda

Reinig de omgeving

De omgeving behandelt u bijvoorbeeld door overal goed te stofzuigen, het wassen van textiel op hoge temperatuur en het gebruik van een omgevingsspray.
Alle producten zijn bij ons aan de balie verkrijgen.

katten ontvlooien

Behandelkamers

De behandelkamers bij dierenkliniek Breda zijn modern en ruim.

Spreekkamer Dierenkliniek Breda

Onze dierenartsen nemen de tijd voor uw huisdier om op deze manier een juiste diagnose te stellen en de vragen van u als eigenaar te beantwoorden.

Vlooien

Vlooien zijn ectoparasieten, dit zijn parasieten die zich aan de buitenkant van het lijf bevinden, dus op de vacht. Ze kunnen in korte tijd enorm veel eitjes leggen. Uit deze eitjes komen larven die zich verpoppen. Deze popstadia (vergelijkbaar met een rups) kunnen zeer lang in de omgeving blijven leven. Daarom is het belangrijk om uw huisdier EN de omgeving te  behandelen.

Bij massale infectie kunnen vlooien bloedarmoede bij uw huisdier veroorzaken en vlooien kunnen zelfs mensen gaan bijten. Sommige huisdieren ontwikkelen zelfs een vlooienallergie. Zij hebben vaak heftige jeuk en huidreacties. Bij deze dieren is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat ze zo min mogelijk in contact komen met vlooien.

Teken

Teken leven in de omgeving. Vooral in hoge grassen en bomen. Teken hechten zich vast aan uw huisdier en zuigen bloed. Ze zijn verantwoordelijk voor het overdragen van een aantal gevaarlijke ziektes, zoals bijvoorbeeld Babesiose en Ehrlichiose.

NSpoeddienst NDeskundig NExpertise in verschillende disciplines
katten behandelingen