Euthanasie Hond

Wanneer voor euthanasie kiezen?

Als uw hond ernstig ziek is of geen goede levenskwaliteit meer heeft, is het soms het beste om uw hond te laten inslapen. Het is natuurlijk een hele moeilijke beslissing en het is erg verdrietig om afscheid te moeten nemen van uw huisdier dat al lange tijd deel uitmaakt van uw gezin.

euthanasie hond

Hoe gebeurt een euthanasie?

  • Indien u ervoor kiest om uw hond op de dierenkliniek in te laten slapen, brengen wij u bij aankomst op de kliniek naar een aparte kamer.
  • Na overleg met de dierenarts krijgt uw hond een prikje in de spier. Hierdoor zal uw hond licht verdoofd zijn. Uw hond is slaperig en de angst valt weg.
  • Als uw hond slaapt wordt er een overdosis slaapmiddel in een bloedvat van de voorpoot gespoten. Hier voelt uw hond niets meer van. Het hart gaat trager kloppen en stopt vaak binnen enkele minuten. Uw hond valt dus in een diepe slaap en zal geleidelijk aan overlijden.

Waar gebeurt een euthanasie?

Een euthanasie gebeurt vaak  op de Dierenkliniek. Sommige eigenaars willen hun hond liever niet meer verplaatsen of hun hond laten inslapen in de huiselijke omgeving. Dit is uiteraard ook mogelijk. U kunt dan een afspraak maken zodat de dierenarts op huisbezoek komt.

Spreekkamer Dierenkliniek Breda

Wat gebeurt er na de euthanasie?

Na de euthanasie kunt u ervoor kiezen om uw hond apart of gezamenlijk te laten cremeren of te laten begraven. U kunt uw hond zelf gaan brengen naar het crematorium of u kunt uw hond op de Dierenkliniek laten ophalen. Het personeel van het crematorium zal telefonisch contact met u opnemen zodat u eventueel nog kan kiezen om afscheid te nemen en u kunt bespreken wat u nadien met de as wil, bijvoorbeeld de urn mee naar huis nemen. U kunt er ook voor kiezen om uw hond op de kliniek te laten voor destructie. Uw hond wordt dan opgehaald samen met andere overleden dieren. Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neem gerust contact met ons op.

Tarief euthanasie hond -Euthanasie hond vanaf: € 93,50**
Het tarief wordt bepaald naargelang gewicht. Indien u een kostenindicatie wenst voor een euthanasie van uw hond, kunt u telefonisch contact met ons opnemen. * Als u bij ons een afspraak maakt voor euthanasie, zal de dierenarts uw hond onderzoeken en beoordelen of het ethisch verantwoord is om uw hond te laten inslapen.

Vanaf €93,50 excl. consult

NSpoeddienst NDeskundigNModern NExpertise in verschillende disciplines

honden chippen