Ontlastingsonderzoek

Een hond die zijn ontlasting doet op het toilet en onder zit met wc papier

Heeft uw huisdier een wormbesmetting?

Soms is het aangewezen om een mestonderzoek uit te voeren, bijvoorbeeld bij dieren met aanhoudende of wisselende diarree. Zelfs als u geen volwassen wormen ziet in de ontlasting van uw huisdier, kan uw hond of kat toch een wormbesmetting hebben. Wormeieren en bepaalde darmparasieten (zoals bijvoorbeeld Giardia) zijn zo klein dat je ze niet met het blote oog kan waarnemen.

Een kat onder het WC-papier

Wij vragen u dan vaak om een beetje ontlasting in een potje verzamelen en zo vers mogelijk binnen te brengen voor onderzoek. Wanneer uw huisdier verdacht wordt van een besmetting met de darmparasiet Giardia, vragen we u gedurende drie opeenvolgende dagen ontlasting te verzamelen. Deze parasiet wordt namelijk niet elke dag in de ontlasting uitgescheiden, en door ontlasting van meerdere dagen te testen, hebben we meer kans om hem te vinden.

De ontlasting wordt onder de microscoop onderzocht op aanwezigheid van wormeieren en coccidiose. Bij een vermoeden van Giardia wordt een  sneltest in huis voor Giardia gebruikt.

Bepaalde wormen of larven kunnen via honden en katten worden doorgegeven aan mensen. Daarom is het noodzakelijk om regelmatig te ontwormen en hygiënisch om te gaan met honden die diarree hebben.

Adres
Van de Reijtstraat 21
4814 NE Breda
Route
Openingstijden
Ma t/m vr: 8:00 - 19:00 uur
Zaterdag: 8:00 - 12:00 uur

Ons team

Dierenkliniek Breda heeft een enthousiast team van dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar staan. Zij zijn zeer toegewijd en ervaren op hun vakgebied. Bij Dierenkliniek in Breda staat de aandacht voor uw dier centraal.

Dierenkliniek Breda team

Wat vinden baasjes van onze kliniek?


Gemiddelde waardering: 4,7