Uw hond in laten slapen

Pootjes van een hond

Wanneer voor euthanasie kiezen?

Als uw hond ernstig ziek is of geen goede levenskwaliteit meer heeft, is het soms het beste om uw hond te laten inslapen. Het is natuurlijk een hele moeilijke beslissing en het is erg verdrietig om afscheid te moeten nemen van uw huisdier dat al lange tijd deel uitmaakt van uw gezin.

Hoe gebeurt een euthanasie?

  • Als u een afspraak heeft voor euthanasie, brengen wij u bij aankomst op de kliniek naar een aparte kamer.

  • Na overleg met de dierenarts krijgt uw hond een infuus in een van de voorpoten of een prikje in de spier. Dit is een narcosemiddel, uw hond valt hiervan in slaap.

  • Als uw hond slaapt wordt er een overdosis slaapmiddel via het infuus in het bloedvat van de voorpoot toegediend. Hier voelt uw hond niets meer van. Het hart gaat trager kloppen en stopt vaak binnen enkele minuten. Uw hond valt dus in een diepe slaap en zal geleidelijk aan overlijden.

Als u bij ons een afspraak maakt voor euthanasie, zal de dierenarts uw hond onderzoeken en beoordelen of het ethisch verantwoord is om uw hond te laten inslapen.

Algemene informatie euthanasie

Waar gebeurt een euthanasie?

Een euthanasie gebeurt normaal gesproken op de Dierenkliniek. Sommige eigenaren willen hun hond liever niet meer verplaatsen of hun hond laten inslapen in de huiselijke omgeving. Dit is uiteraard ook mogelijk. U kunt dan een afspraak maken zodat de dierenarts indien mogelijk op huisbezoek komt.

Wat gebeurt er na de euthanasie?

Na de euthanasie kunt u ervoor kiezen om uw hond apart of gezamenlijk te laten cremeren of te laten begraven. U kunt uw hond zelf gaan brengen naar het crematorium of u kunt uw hond op de Dierenkliniek laten ophalen. Het personeel van het crematorium zal telefonisch contact met u opnemen zodat u eventueel nog kan kiezen om afscheid te nemen en u kunt bespreken wat u nadien met de as wil, bijvoorbeeld de urn mee naar huis nemen. U kunt er ook voor kiezen om uw hond op de kliniek te laten voor destructie. Uw hond wordt dan opgehaald samen met andere overleden dieren. Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neem gerust contact met ons op.

Adres
Van de Reijtstraat 21
4814 NE Breda
Route
Openingstijden
Ma t/m vr: 8:00 - 19:00 uur
Zaterdag: 8:00 - 12:00 uur

Ons team

Dierenkliniek Breda heeft een enthousiast team van dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar staan. Zij zijn zeer toegewijd en ervaren op hun vakgebied. Bij Dierenkliniek in Breda staat de aandacht voor uw dier centraal.

Dierenkliniek Breda team

Wat vinden baasjes van onze kliniek?


Gemiddelde waardering: 4,7